Onze methode

Éléphant Vert is een methode om Frans aan te leren vanaf 3 jaar.

Volledig nieuw universum

De methode bestaat uit 3 moeilijkheidsniveaus: M1 (les petits bleux), M2 (les petits jaunes) en M3 (les petits rouges). Ze is ontworpen om de leerlingen onder te dompelen in de Franse taal. De kinderen leren een volledig nieuw universum kennen tijdens hun ontdekking van de Franse taal.

Heb je al een groene olifant gezien?

  • Nee, zal uw omgeving zeggen!
  • Ja, zullen de kinderen die met onze methode werken enthousiast uitroepen!

Creativiteit stimuleren

De methode is getekend door Geneviève Delporte en is in de eerste plaats creatief. We hebben voor de kleintjes een echte magische wereld ontworpen waar zonnen groen kunnen zijn en kikkers de maan opeten. Met humor leren de kinderen grappige zinnen maken. De kinderen zullen glimlachen als ze een peer met twee benen zien of een kat die een kikker schildert.

Humor prikkelt de hersenen

Éléphant Vert haalt ook de surrealistische kijk boven van artiesten als Magritte of Dali en verwerkt die op humoristische wijze in de methode. Lachen versterkt de geheugenopname, want iets grappigs onthouden we veel beter. Zo heeft de muis twee hoofdjes en snijdt een leeuw doormidden een wolk.

Leerstof die prikkelt en de nodige humor bevat, onthouden we altijd veel beter.

M. Niset

Éléphant Vert gebruikt het animistisch denken om fysiek en psychisch leven te geven aan alle dieren en objecten. De citroen is blij en het huis schaterlacht.

Een persoonlijke aanpak

Wat Éléphant Vert ook uniek maakt, is de persoonlijke aanpak door de kinderen in de verhaal in te zetten met hun eigen fotokaart. Zo vist een kleine Jules van vijf jaar naar schoenen en tekent een vierjarige Olivia blauwe aardbeien.

Dankzij de methode van Éléphant Vert worden kinderen gestimuleerd om zelfstandig zinnen uit te vinden.

Hoogwaardig didactisch materiaal

Om deze methode ludiek en aantrekkelijk te maken, werden een groot aantal leermiddelen ontwikkeld. 360 woordkaarten, 180 zinnenkaarten, spelletjes, werkboeken, tekenkaarten en personaliseerbare kaarten, ze worden allemaal beschikbaar gesteld zodat kinderen spelenderwijs kunnen leren.

Online opleiding

Onze online training, overal en altijd toegankelijk, biedt leerkrachten de kans om hun vaardigheden te verbeteren, hun leerlingen te inspireren en een gedenkwaardige leerervaring te creëren. Onze missie is om u te helpen uitblinken in uw rol als opvoeder, door van elke les een onvergetelijke ervaring te maken.

Met Éléphant Vert leren kinderen Frans door te luisteren, te spreken, te creëren, te spelen, zich te amuseren en intussen de wereld verder te ontdekken met een ruimere blik.